náš tým

 

Ricardo Lucque

šéfkuchař & majitel

His culinary career started at the age of 16. Since 1993 he has spent more that 9 yeras in UK where he worked in Zafferano restaurant. During his professional life in UK he became executive chef of Italian restaurant chain located around Thames. Riccardo worked as well as guest chef at Il Bucco, New York restaurant awarded as the best newcomer amonng restaurants on Manhattan in 2001.

Riccardo came to Prague in 2002 to be a headchef of Square, restaurant near Malostranské náměstí. In Apirl 2005 Riccardo opened his first and very own restaurant Aromi in Vinohrady. Afte 4 sucssessful years, in 2009, he decided to open second restaurant - La Finestra in Cucina.

Zobrazit více

lucque@lafinestra.cz

Ondřej Rákosník

majitel

Po úspěšném dokončení hotelové školy v Klánovicích odešel Ondřej do Anglie, kde studoval obor Business Administration na obchodní škole a zároveň sbíral zkušenosti v různých restauracích. V průběhu svého pobytu v Británii často podnikal cesty do Itálie, kterou si zamiloval.

Po návratu do Čech působil v restauraci Square na Malostranském náměstí. Zde se poprvé setkává s Riccardem Lucquem. Rokem 2005 začíná jejich spolupráce, když Ondřej Riccardovi pomáhá při otevření restaurace Aromi na Vinohradech a o čtyři roky později, již jako spolumajitelé, otevírají restauraci La Finestra in Cucina v centru Prahy. V květnu 2012 rozšiřují svou působnost do Brna, kde spolu s partnerem Martinem Němcem na Zelném trhu otevírají italskou restauraci Il Mercato.

Zobrazit více

rakosnik@lafinestra.cz

Tomáš Juřík

šéfkuchař

Svou kuchařskou praxi začínal v restauraci Pastacaffe Tonino Lamborghini (Ambiente Group), kde zůstal jeden rok. Poté pokračoval do La Degustation Boheme Bourgeoise. Své zkušenosti rozšířil na měsíční stáži v New Yorku v restauraci Avoce, která se pyšní hned dvěma hvězdami gastronomického průvodce Michelin Guide.V New Yorku měl možnost seznámit se všemi světovými kuchyněmi, navíc obrovská škála surovin umožnila Tomášovi prohloubit své znalosti různých druhů kuchyní.

Po návratu do Čech nastoupil do restaurace Bellevue, kde se po krátké chvíli stal sous chefem a měl možnost participovat na celém chodu restaurace. Nejvíc přínosná pro něj byla spolupráce s Oldřichem Sahajdákem, Markem Šádou a Giladem Peledem. Zejména Gilad posunul Tomášovy kuchařské znalosti o úroveň výše.

Díky kamarádství s šéfkuchařem La Bottega Tusarova Lukášem Sedláčkem se dozvěděl o možnosti pracovat pro LaCollezione.cz skupinu. Možnost spolupracovat s předním italským šéfkuchařem Riccardem Lucquem jej nadchla. Od roku 2015 pracoval jako šéfkuchař La Bottega Bistroteka. Jeho hlavním cílem je, aby byli zákazníci maximálně spokojení a rádi se vraceli.

Zobrazit více

jurik@labottega.cz

Ladislav Balogh

manažer resturace

+420 603 491 091
balogh@lafinestra.cz

Jana Slabá

Generální manažer

+420 776 893 007
slaba@lacollezione.cz

Ondřej Duffek

PR & Marketing manager

+420 775 681 555
duffek@lacollezione.cz

Ondřej Pokštefl

Sommelier

Po vystudování oboru kuchař vystudoval Ondřej i hotelovou školu. Po menší přestávce, kterou byla inspirativní cesta Asií, se věnoval Bio produktům čajům a právě tam začala vznikat jeho láska k vínu. Ondřej působil nejprve v Restaurace Albio, poté vedl Wine restaurant Da Nico. Právě tam cca v roce 2004 potkal Flemminga Laugesena a začal s ním cestovat a poznávat vinaře osobně. Následně se po dobu 8 let věnoval jako headsommelier restauraci Pizza Nuova skupiny Ambiente a úzce spolupracoval i s tuzemskými malovinaři.

Už dva a půl roku působí v La Finestře jako head sommeliér a kromě velkého zájmu o víno mu zůstala i silná vášeň pro kvalitní čaj.

Zobrazit více

pokstefl@lafinestra.cz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Velmi se omlouváme, že jsme nuceni Vás obtěžovat touto hláškou.

Další informace V pořádku