náš tým

 

Ricardo Lucque

šéfkuchař & majitel

Svou gastronomickou kariéru odstartoval v 16-ti letech. Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii, pracoval v restauraci Zafferano. Během svého působení v Anglii se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací v oblasti řeky Temže. Na dobu třech měsíců v roce 2001 přijal angažmá šéfkuchaře New Yorské restaurace Il Bucco, která byla americkým Zagat Guide v době Riccardova působení vyhlášena nejlepším nováčkem mezi restauracemi na Manhattanu.

Do Prahy přišel Riccardo Lucque v roce 2002, aby se stal šéfkuchařem restaurace Square na Malostranském náměstí. V dubnu 2005 otevřel svou vlastní restauraci Aromi na Vinohradech, po čtyřech letech jejího úspěšného provozu pak v roce 2009 otvírá v bezprostřední blízkosti Staroměstského náměstí v centru Prahy svou druhou restauraci La Finestra in Cucina. V květnu 2012 zahájila provoz v pořadí již třetí Riccardova restaurace Il Mercato v Brně.

Zobrazit více

lucque@lafinestra.cz

Ondřej Rákosník

majitel

Po úspěšném dokončení hotelové školy v Klánovicích odešel Ondřej do Anglie, kde studoval obor Business Administration na obchodní škole a zároveň sbíral zkušenosti v různých restauracích. V průběhu svého pobytu v Británii často podnikal cesty do Itálie, kterou si zamiloval.

Po návratu do Čech působil v restauraci Square na Malostranském náměstí. Zde se poprvé setkává s Riccardem Lucquem. Rokem 2005 začíná jejich spolupráce, když Ondřej Riccardovi pomáhá při otevření restaurace Aromi na Vinohradech a o čtyři roky později, již jako spolumajitelé, otevírají restauraci La Finestra in Cucina v centru Prahy. V květnu 2012 rozšiřují svou působnost do Brna, kde spolu s partnerem Martinem Němcem na Zelném trhu otevírají italskou restauraci Il Mercato.

Zobrazit více

rakosnik@lafinestra.cz

Tomáš Černý

šéfkuchař

Je šéfkuchařem restaurace La Finestra. Připojil se k sesterské restauraci Aromi v roce 2007. Předtím působil v restauraci hotelu Ambassador a dále tři roky ve známé restauraci Allegro hotelu Four Seasons.Díky šéfkuchaři Vito Mollicovi, který zajistil restauraci Allegro tolik oceňovanou Michelinskou hvězdičku, získal skvělou zkušenost a znalost techniky vaření.

Po svém odchodu z Four Season externě spolupracoval s Andreou Accordim při realizaci cateringových akcí. Další zkušenosti sbíral na zahraničních stážích, např. v restauraci Il Piastrino v italském Pennabili. Cenná byla pro jeho profesní rozvoj také blízká spolupráce a přátelství s úspěšnými šéfkuchaři jako jsou Stefano Ciotti, Lucco Pompili a Moreno Cedroni či Riccardo Agostini. Je velmi talentovaný, pod jeho vedením získala restaurace La Finestra v roce 2012 ocenění St. Pelegrino za 2. místo v kategorii „evropská kuchyně“.

Zobrazit více

cerny@lafinestra.cz

David Beránek

operační ředitel

+420 608 701 824
beranek@lafinestra.cz

Ladislav Balogh

manažer resturace

+420 603 491 091
balogh@lafinestra.cz

Štěpán Klíma

PR a marketing

+420 775 351 993
klima@lacollezione.cz

Hana Rajsner

obchodní ředitelka

Po dokončení studia střední školy v Čechách se Hanka rozhodla odjet načerpat další zkušenosti do švédského Enkopingu. Věnovala se studiu jazyků, na Westerlundska gymnasiet studovala hudební obor. Po návratu do Čech zakotvila na poli cestovního ruchu a mohla tak využít své jazykové dovednosti. Začala pracovat v norské incomingové agentuře pro Jana Skute. Poté se věnovala ročnímu projektu a stala se součástí realizačního týmu Mistrovství světa v ledním hokeji.

Většinu svého volného času trávila na cestách. Seznamovala se s novými světy, ochutnala autentické kuchyně zemí, které navštívila. Už tehdy se začala zajímat o gastronomii. Po pár letech strávených v předním pražském DMC (Destination Management Company) organizací různorodých eventů, se Hance naskytla možnost pracovat pro Sanjiva Suri. Během dlouhých osmi let v Zátiší Group nasbírala bohaté zkušenosti a potkala spoustu zajímavých osobností.

Koncept La Collezione Riccarda a Ondřeje vždy obdivovala. Dotek svěží Itálie jí učaroval. Rozhodla se tedy napsat Riccardovi a zkusit štěstí. Slovo dalo slovo a Hanka se stala součástí našeho týmu. Svůj volný čas tráví s rodinou, s tříletou dcerou Haničkou a s přáteli.

„Přijďte ochutnat úžasnou italskou kuchyni a vyslechnout si příběhy o nás i našich výjimečných produktech. Přijďte nás poznat.“

Zobrazit více

+420 776 002 009
rajsner@lacollezione.cz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Velmi se omlouváme, že jsme nuceni Vás obtěžovat touto hláškou.

Další informace V pořádku