Napsali o nás

La Finestra in Cucina

20.02.2016 / www.cuketka.cz

Strašně dlouho jsem tu nebyl (že to ani nemám uložené jako návštěvu). Večer je to tu pořád pěkně rušné a s nadprůměrným servisem. V jídle spousta nápadů, skvělé víno (útrata ve dvou s dezerty a vínem pod 4 tis. Kč). Spoko, spoko... :)

více informací

Tomáš Černý: Pappardelle s ragů z divočáka

01.02.2016 / http://blog.svetemvina.cz

Připravte si doma výborné pappardelle s ragů z divočáka. Velmi oblíbený recept v italském Toskánsku vám představí Tomáš Černý, šéfkuchař vyhlášené italské restaurace La Finestra. Během své kariéry Tomáš vařil s mnoha italskými mistry šéfkuchaři. V michelinské restauraci Allegro s Andreou Acordim, s Riccardem Lucque v La Finestře, se Stefanem Ciottim, Riccardem Agostinim a mnoha dalšími. Díky jeho receptu si doma uvaříte skutečně pravou Itálii. Přejeme vám dobrou chuť

více informací

Restaurace ještě mají na silvestra volná místa. Lákají na speciální menu

30.12.2015 / iDNES.cz

Většina restaurací v Praze ještě stále nabízí volné stoly na silvestra, to se ale může rychle změnit. Lákají na netradiční menu a degustaci vín.

více informací

Restaurací roku je Café Savoy v Praze, top obsluhu mají v Liberci

19.11.2015 / tyden.cz

Pražské Café Savoy z restaurační sítě Ambiente zvítězilo v hlavní kategorii TOP 100 ankety o Restauraci roku 2015, kterou se společností Mattoni pořádá největší domácí internetový gastronomický průvodce www.restu.cz. Nejlepším mimopražským podnikem se stal středomořský restaurant a obchod Olivier z Českých Budějovic.

více informací

Nejluxusnější restaurací v Praze je podle ankety Terasa U Zlaté studně

17.10.2015 / novinky.cz

Vyhlášené pražské restauraci Terasa U Zlaté studně vládne už dvanáct let ruka šéfkuchaře Pavla Sapíka. Jeho jméno se těší na pražské gastronomické scéně podobnému jménu jako Pavel Nedvěd v dobách své slávy v české reprezentaci. Není náhodou, že se tato restaurace pravidelně umísťuje vysoko v nejrůznějších anketách. Nejnověji vyhrála ocenění Nejlepší luxusní restaurace ČR na cestovatelském portálu Tripadvisor.

více informací

Být sexy lze i v kuchyni, vaření je svůdné, říká food blogerka

28.09.2015 / lidovky.cz

Do vínku dostala neobyčejnou kombinaci darů: výtvarný talent, umění fotografovat, lásku k vaření, fantazii a spoustu činorodé energie. Markéta Pavleje to vše dokázala skvěle využít. Její blog Kitchenette patří k nejpopulárnějším u nás, získala ocenění za nejlepší food fotografie. Od září bude připravovat fotorecepty pro přílohu Relax LN. Zdroj: http://www.lidovky.cz/byt-sexy-lze-i-v-kuchyni-vareni-je-svudne-rika-food-blogerka-p4a-/dobra-chut.aspx?c=A150921_162941_dobra-chut_ape

více informací

Italský šéfkuchař v Česku: Evidence tržeb zabije podezřele levné restaurace

11.07.2015 / agris.cz

* Riccardo Lucque vítá chystaný zákon o EET. Podle něj zdraží nebo zaniknou podezřele levné hospody. * Připomíná, že v dalších zemích platí pro restaurace nižší DPH. * Italský šéfkuchař dnes provozuje vedle michelinských podniků také levnější bistra.

více informací

INSPIRACE Z ČECH I JIHU EVROPY

05.03.2015 / Bar Life str. 93 Podnik

Nemůže být pochyb o tom, že Čechy láká kromě jejich vlastní národní kuchyně v hojné míře i ta italská. Ostatně potvrzuje to také skutečnost, že jen v Praze v průběhu února a března přibudou hned čtyři podniky inspirované gastronomií Apeninského poloostrova. Kromě nich vám představíme také dva tradiční české podniky a bar, do nějž se chodí výhradně na cider.

více informací

OD MICHELINA K PENĚZŮM

05.03.2015 / Hospodářské noviny str. 10 Panorama

VAŘILI, OTEVŘELI SI PRVNÍ RESTAURACE, USPĚLI V PRESTIŽNÍM PRŮVODCI MICHELIN A OVLIVNILI ČESKOU GASTRONOMII. TEĎ ODKLÁDAJÍ KUCHAŘSKÁ „EGA“ A DĚLAJÍ JEDNODUŠŠÍ PODNIKY, KTERÉ JIM MAJÍ HLAVNĚ VYDĚLÁVAT.

více informací

Novinky od italského šéfkuchaře Riccarda Lucqueho

03.03.2015 / Listy Prahy 1 str. 06

Riccardo Lucque, majitel restaurací Aromi a La Finestra, otevřel další bistro s obchodem La Bottega Tusarova v pražských Holešovicích. Do nové pobočky můžete přijít ochutnat domácí Altamurský chléb, salámy, prosciutto, sýry, dezerty a těstoviny se skvělými italskými víny doplněnými rozmanitým teplým bufetem. Nabízejí tady tu nejlepší kávu od pravého mistra Gianni Frasiho. Navštívit bistro můžete kdykoliv od 9 do 22 hodin, v neděli do 21 hodin. Připravují zde lahodné italské snídaně, denně nové polední menu za zvýhodněnou cenu. Večer si vyberete z jídelního lístku večeři o několika chodech. Na každý den je připraven plnohodnotný sortiment jídel, která si můžete vychutnat na místě nebo nechat zabalit s sebou.

více informací

DOBRÁ RESTAURACE MUSÍ MÍT DUŠI

30.01.2015 / CITY LIFE str. 36 Business lunch

Field. Zapište si tento název do své gurmánské mapy. Budete nadšeni. Stejně jako Silvia Patrová, ředitelka butiku Bulgari v Pařížské ulici.

více informací

La Finestra se stala absolutním vítězem ankety Restaurace roku 2014

20.01.2015 / http://www.menudomu.cz/

La Finestra se stala absolutním vítězem ankety Restaurace roku 2014, kterou spáchal rezervační portál restu.cz, o tom si můžete přečíst víc v mém článku o všech vyhlašovaných anketách tady. Je otevřená už šest let a během toho si získala v Praze nejen uznávané jméno, ale i tradici kvality italské kuchyně. Vlastní ji známý šéfkuchař Ricardo Lucque. Ten do Prahy dorazil už v roce 2002, o tři roky později otevřel Aromi, následovala La Finestra u Staroměstského náměstí.

více informací

Kuchařské sny si splnil. „Teď chci víc času věnovat rodině,“ říká Ital Ricc

16.12.2014 / malostranskadrbna.cz str. 00 Společnost

Od mládí tvrdě pracoval, neváhal obětovat letní prázdniny, a vyplatilo se. Ital Riccardo Lucque v Česku otevřel tři restaurace, jedna z těch pražských - La Finestra In Cucina – nyní navíc získala ocenění Restaurace 2014 v anketě Mattoni Restaurace roku.

více informací

Hvězdou mezi hosty je restaurace La Finestra. Předvádí steak Rossini

05.12.2014 / zpravy.iDNES.cz str. 00 Zprávy iDNES.cz / Domov

Absolutním vítězem ankety Mattoni restaurace roku se stala La Finestra in Cucina. Ocenění získala na základě hodnocení 35 tisíc uživatelů serveru Restu.cz.

více informací

Gabriela Peacock Jídlo umí ovládat váš mozek

04.12.2014 / Proč ne? str. 16 Rozhovor

V Británii radí se zdravou stravou filmovým hvězdám i bohatým byznysmenům. Vám tahle rodilá Češka radí jediné: povánoční detox nebo hubnutí by vás nemělo stresovat.

více informací

top 100 grand restaurant 2015

04.12.2014 / Proč ne? str. 112 Top 100

pořadí restaurace adresa

více informací

Úspěšný šéfkuchař a restauratér sází na kvalitu

24.11.2014 / E15 str. 09 Příloha - Domácí spotřebiče: moderní kuchyně

Riccardo Lucque je zkušený italský šéfkuchař, který podstartoval svou kariéru už v šestnácti letech. Prošel několika evropskými metropolemi a jejich předními restauracemi, až se usadil v roce 2002 v Praze. V roce 2005 otevřel na Vinohradech svou první restauraci Aromi a následovaly další projekty včetně posledního v podobě bistrotéky La Bottega v Dlouhé ulici.

více informací

Legendární Chef v novém kabátu

24.11.2014 / E15 str. 10 Příloha - Domácí spotřebiče: moderní kuchyně

Britská společnost Kenwood v letošním roce uvádí na trh novinku ve své klíčové kategorii kuchyňských robotů – Chef Sense. Legendární kuchyňský robot Kenwood Chef se dočkal rozšíření produktové řady o zbrusu nový přístroj v moderním, avšak elegantním, designu a s technologickými inovacemi, které zase o trochu víc ulehčí uživatelům práci v kuchyni.

více informací

Vítězem se stává…

20.11.2014 / Instinkt str. 60 Styl

Jaké restaurace máme nejraději? Středověkou krčmu, jejíž obsluha nám nadává a kde můžeme házet kosti na zem. Nebo třeba podnik, ve kterém nápoje rozváží ke stolům model železniční soupravy. INSTINKT představuje vítězné podniky, o nichž rozhodli sami hosté.

více informací

Nejoblíbenější restaurací mezi návštěvníky je La Finestra

19.11.2014 / Jihlavský deník str. 02 Zpravodajství

Praha, Jihlava – Nejoblíbenější restaurací v Česku se v anketě Mattoni Restaurace roku stala pražská La Finestra in Cucina, specializující se na italskou a španělskou kuchyni a na pokrmy z USA.

více informací

Cení se dobrá kuchyně a diskrétnost

18.11.2014 / Euro str. 52 Příloha - Top advokátní kanceláře 2014 - kde jedí

Podniků, kam chodí špičkoví advokáti na schůzky s klienty, není mnoho. Okruh se zužuje na centrum Prahy, největší oblibě se těší známé adresy

více informací

Nejlepší restaurace v Česku je italská

14.11.2014 / Právo str. 17 Praha - Střední Čechy

V první veřejné anketě Mattoni Restaurace roku, která probíhala na základě hodnocení běžných návštěvníků, zvítězila pražská restaurace La Finestra in Cucina.

více informací

Nejoblíbenější restaurací mezi návštěvníky se stala La Finestra

13.11.2014 / ceskenoviny.cz str. 00 Styl

Praha - Nejoblíbenější restaurací v Česku se v anketě Mattoni Restaurace roku stala pražská La Finestra in Cucina specializující se na italskou a španělskou kuchyni a na pokrmy z USA.

více informací

Anketa: Nejlepší restaurací Česka je italská La Finestra in Cucina

13.11.2014 / life.ihned.cz str. 00 life.ihned.cz

Výsledky ankety o nejlepší restauraci vzešly z rezervací a zhruba 35 tisíc hodnocení uživatelů portálu restu.cz. Celkem bylo stanoveno deset kategorií, La Finestra in Cucina uspěla jako Restaurace roku 2014 i Top Luxus. Lidé při výběru restaurace víc než na odborníky dají na zkušenosti ostatních hostů.

více informací

Pocta pro italské kuchaře v Praze. Akademici vyznamenali jídlo v Aromi a Ca

29.05.2014 / iHNed.cz str. 00 life.ihned.cz

Majitel restaurace Aromi Riccardo Lucque a jeho krajan Matteo De Carli z malé restaurace Casa de Carli se dočkali kuchařské pocty. Jako první v Česku dostali prestižní ocenění od Accademia Italiana della Cucina za to, že za hranicemi své země propagují a chrání italskou kuchyni.

více informací

8. Prague Food Festival se vydařil!

27.05.2014 / zena-in.cz str. 00 Sezona

Krásné počasí, dobré jídlo a skvělý doprovodný program. To byl letošní PFF.

více informací

Škola vaření Krémové rizoto krok za krokem

16.05.2014 / F.O.O.D. str. 98 Jak na to

JEMNÉ RIZOTO JE DALŠÍM ZE SKVOSTŮ, KTERÉ ITALOVÉ DALI GASTRONOMICKÉMU SVĚTU. O TOM, ŽE JE I JEDNODUCHÉ NA PŘÍPRAVU, VÁS PŘESVĚDČÍ RICCARDO LUCQUE, MAJITEL NĚKOLIKA PŘEDNÍCH ITALSKÝCH RESTAURACÍ U NÁS.

více informací

V La Finestře si můžete vybrat svůj kus masa ještě před úpravou, říká Topol

11.04.2014 / iHNed.cz str. 00 life.ihned.cz

Generální ředitelka společnosti AAA Auto Karolína Topolová doporučuje na pracovní oběd restauraci La Finestra in Cucina. Nejvíce jí tu chutnají speciality s lanýži a líbí se jí, že může přes prosklenou stěnu pozorovat práci kuchařů.

více informací

Všechny chutě jara

25.03.2014 / City DNES str. 08 Gourmet - Velikonoce

Velikonoční pondělí připadá letos na 21. dubna. O víkendu můžete v Praze ochutnat velikonoční speciality všech kuchyní zemí, kde tyto největší křesťanské svátky slaví.

více informací

Praha obhájila dvě michelinské hvězdy a má 27 nadějí

13.03.2014 / Mladá fronta DNES str. 03 Praha

Prestižní michelinskou hvězdu uhájily dvě pražské restaurace. Dalších 27 jich zmínil včera vydaný průvodce. Česko si drží standard postkomunistické země.

více informací

To je husté!

20.12.2013 / Nejlepší recepty str. 13 6x vydatné polévky

Když za okny sněží a vy byste se nejraději schoulili pod deku, nastává ten správný čas pro talíř dobré horké polévky. Zahřeje vás na duši i po těle.

více informací

Deset osobností české gastronomie

19.12.2013 / Ekonom str. 45 Gastro/profily

profily Kdo vládne současné české gastronomii? Týdeník Ekonom přináší desítku restauratérů, kteří se zásadně zapsali do moderních dějin tuzemského pohostinství. Z toho, že mezi nimi najdeme po jednom Britovi, Norovi, Italovi, Indovi a šest Čechů, se dá odtušit, že česká kuchyně ve své polistopadové éře směle vstřebává prvky té nejlepší světové gastronomické tradice. Brit Paul Day učí Čechy jíst opět maso z českých chovů, Nor Nils Jebens miluje pečenou kachnu a plzeňské pivo a Ranjiv Suri, který se narodil v indickém Novém Dillí, do Česka přijel před 17 lety pouze na dovolenou. V Praze se mu ale zalíbilo natolik, že už tu zůstal napořád. Začal v pronajaté kavárně u Národního muzea, dnes čítá jeho gastronomické „impérium“ čtyři špičkové restaurace.

více informací

Trendy současné české gastronomie

19.12.2013 / Ekonom str. 40 Gastro/trendy

V posledních pěti letech prochází česká a hlavně pražská gastronomická scéna razantní proměnou. Po dlouhé době kulinárního půstu přibývá doslova týden co týden řada zajímavých restaurací a nových gastronomických konceptů. Česká metropole se díky tomu pozvolna zařadila mezi standardní evropská velkoměsta, v nichž se dobře jí a kde si i nároční a zkušení hosté mohou vybírat z desítek kvalitních restaurací. Podobně je tomu ale v celém Česku. Současně je možné vysledovat řadu nových gastronomických trendů, které dokazují dlouhodobé zlepšení tohoto významného ekonomického segmentu. *

více informací

GrandRestaurant 2014

27.11.2013 / Esprit str. 08 Top 10

I letos vám jako první servírujeme 100 nejlepších restaurací v zemi.

více informací

30 tajných surovin pro dokonalý výsledek

18.10.2013 / Apetit str. 158 Průvodce vašimi nákupy

Čím svým pokrmům dodávají šmrnc, prozradili šéfkuchaři, majitelé restaurací, blogerky, autoři a autorky kuchařek a redakce Apetitu.

více informací

Párty s Kvitovou ...plus s Davidem a Rychlým

16.09.2013 / Blesk str. 14 Sport

PRAHA – Poctivě fandila, za odměnu mohla jít s tenisovými hrdiny juchat! Petra Kvitová (23) nechyběla coby partnerka Radka Štěpánka (34) na oslavách postupu do daviscupového finále.

více informací

Berďa mele maso. Mísu už máme, vtipkují tenisté před Argentinou

09.09.2013 / isport.cz str. 00 Davis Cup

FOTO / Tenisová sezona utíká neuvěřitelně rychle, čeští hráči se opět vrací na místo činu. Berdych a spol. už tento víkend vyzvou v O2 Areně hráče Argentiny, se kterými se poperou o finále Davis Cupu. Reprezentanté se sešli v Praze v neděli, o den později se k týmu připojí Radek Štěpánek, čerstvý vítěz čtyřhry na US Open.

více informací

5 OTÁZEK

21.08.2013 / Apetit str. 15 Koktejl

PRO TOMÁŠE ČUPRA PŘED LETY ZALOŽIL PORTÁL SLEVOMAT.CZ, NEDÁVNO K NĚMU PŘIDAL I SERVER DAMEJIDLO.CZ.

více informací

VYZKOUŠEJTE I VY

05.08.2013 / Rytmus života str. 29

Pocta operní hvězdě

více informací

Jedinou novinkou Novy na podzim bude sitcom Pan Máma s Milanem Šteindlerem

01.08.2013 / mediar.cz str. 00 Otvírák

Dnes odpoledne na Dvořákově nábřeží v Praze Nova představila, co bude vysílat na svých kanálech letos na podzim.

více informací

Absolutním vítězem soutěže S.Pellegrino se stala restaurace Le terroir

25.07.2013 / zpravy.iDNES.cz str. 00 Zprávy iDNES.cz / Domov

Soutěž restaurací je českou odnoží mezinárodní ročenky The World 50 Restaurants. Soutěží se v několika kategoriích, například Česká kuchyně, Evropská kuchyně či Fine Dining.

více informací

Dnes vaří Riccardo Lucque

28.06.2013 / Nejlepší recepty str. 13 6x vydatné polévky

Šéfkuchař a majitel prestižních italských restaurací Aromi a La Finestra nám poskytl recept na lahůdku z vyzrálého masa s netradiční omáčkou z pečených paprik.

více informací

Největší koncentrace mistrů chuti

24.06.2013 / Euro str. 64 Light

V Hotelu InterContinental se minulý týden vyhlašovaly nejlepší pražské restaurace

více informací

Týdeník Euro vyhlásil nejlepší pražské restaurace, zvítězil Le terroir

20.06.2013 / e15.cz str. 00 Hlad & Žízeň

Nejlepší pražskou restaurací je Le terroir. Týdeník Euro a hlavní partner ročenky Top restaurace, gastronomický průvodce Prahou 2013 – společnost S.Pellegrino & Acqua Panna – ocenily podnik nejvytříbenější gastronomie spolu s dalšími restauracemi během slavnostního večera 20. června v restaurantu Zlatá Praha Hotelu InterContinental.

více informací

EXTRA JÍDLO

29.05.2013 / Vlasta str. 33 Jídlo/extra

Chcete šetřit čas i energie a přitom se skvěle najíst? Pak využijte unikátní vlastnosti léty prověřené elektrické pečící mísy remoska. Nebudete litovat.

více informací

Na co by si měli dát spotřebitelé pozor při výběru kuchyňského robotu nebo

20.05.2013 / E15 str. 09 Speciál - Kuchyňské roboty a mixéry

Anketa Filip Kulhánek produktový manažer Datart International Výběr kuchyňského robotu by se měl řídit třemi základními hledisky: k čemu a jak často bude robot používán, kde bude umístěn a v neposlední řadě je důležité i hledisko bezpečnosti, obzvlášť v domácnostech s malými dětmi.

více informací

Luxusní zboží se na krizi neohlíží, zájem o něj roste

14.04.2013 / ct24.cz str. 00 Ekonomika

Praha – Celkový pokles tržeb obchodníků v minulém roce není žádným překvapením. Jsou ale prodejci, kterých se žádná úsporná opatření netýkají. Navzdory krizi nyní úspěšné období zažívají obchody s luxusním zbožím. Movitější lidé a zahraniční turisté totiž nešetří a naopak koupi značkového zboží považují za dobrou investici.

více informací

Davis Cup: Hoši, pijte slivovici

04.04.2013 / Aha! str. 13 Sport

ASTANA – Čeští daviscupoví reprezentanti makají v přípravě na víkendový duel Davis Cupu v Kazachstánu. A příprava není jen o mlácení tenisovou raketou do míčku. V téhle zemi už na střevní potíže dojeli Rakušané a Švýcaři, a proto kuchař týmu Tomáš Černý (v Praze vaří v restauraci La Finestra) přímo na místě radí: „Hráči sice alkohol tolik nemůžou, ale malý panáček slivovice nikoho nezabije a je to perfektní dezinfekce.“

více informací

Smlsneme si na vás!

04.04.2013 / Blesk str. 20 Sport

Semifi nále Davis Cupu Kazachstán – Česko už zítra

více informací

kde vás naučí...

04.04.2013 / Moje psychologie str. 120 Smysly vaření

Zapomeňte pro jednou na českou klasiku. Jaro je ideálním časem, kdy můžete otestovat i jiné typy kuchyní. Poradíme vám, kam v hlavním městě zajít na to nejlepší a kde vás za pár hodin naučí světové speciality tak, že ohromíte i největší gurmány! TEXT: Jana Potužníková

více informací

Panáček slivovice nikoho nezabije, radí šéfkuchař

04.04.2013 / Právo str. 18 Sport

Představa víkendu v Astaně stráveného poblíž záchodové mísy české tenisty rozhodně nelákala, a tak si z preventivních důvodů do Kazachstánu „přibalili“ i kuchaře. Tomáš Černý z pražské restaurace La Finestra pečuje o zhýčkané tenisové žaludky.

více informací

Sušené chilli i slivovice To je recept na výhru!

04.04.2013 / Sport str. 19 Davis Cup

ASTANA - Sušené chilli do jídla či malý panák slivovice. I to jsou zbraně.které mají pomoci českému týmu ve čtvrtfinále Davis Cupu. Metropole Astana je sice moderním městem, kazašská kuchyně však už několikrát rozburácela žaludky jejích tenisových návštěvníků. O to, aby se problémy vyhnuly českým hráčům, se stará kuchař Tomáš Černý. „Kluci se mě i ptají, jestli si mohou vypláchnout skleničku ve vodě z kohoutku," popisuje usměvavý chlapík, jenž má být zárukou, že Radek Štěpánek a spol. půjdou na kurt fit.

více informací

Tenisty v Kazachstánu překvapil Gott, podávala se beraní hlava

04.04.2013 / sport.iDNES.cz str. 00 Tenis

Nejdřív chvíli poslouchali, pak se v jejich tvářích objevily úsměvy. Kazašští organizátoři na slavnostním banketu před víkendovým čtvrtfinále překvapili české tenisty, když v rámci programu jeden z místních zpěváků zapěl píseň Karla Gotta "Lásko má". "Chtěli ukázat, jak pohostinný národ jsou, a povedlo se jim to," chválil místní Radek Štěpánek.

více informací

Panáček nikoho nezabije, říká kuchař tenistům. Svíčkovou zatím nesehnal

04.04.2013 / sport.iDNES.cz str. 00 Tenis

Do zavazadel si přibalil pršut, olivový olej, nože, šéfkuchařský rondon a vyrazil směr Astana. V rezidenci českého velvyslance si dočasně zřídil detašované pracoviště. Tomáš Černý, šéfkuchař pražské restaurace La Finestra, přijel do Kazachstánu s jediným cílem: pomoci českým tenistům k vítězství v daviscupovém čtvrtfinále svými lahůdkami.

více informací

Českým tenistům pomáhá v Astaně proti průjmu chilli a slivovice

03.04.2013 / denik.cz str. 00 Tenis

Astana - Pršut, mozzarella či polévky patří k oblíbeným pokrmům českých tenistů před čtvrtfinále Davisova poháru v Kazachstánu. Na přání týmu okolo Radka Štěpánka je připravuje Tomáš Černý, šéfkuchař restaurace La Finestra, který dorazil s výpravou do Astany.

více informací

Štěpánek a spol. mají v Astaně preventivně pít slivovici

03.04.2013 / sport.aktualne.centrum.cz str. 00

Speciální kuchař českého daviscupového týmu v Astaně raději sám vaří, aby se Češi vyhnuli střevním problémům. Astana - Pršut, mozzarella či polévky patří k ...

více informací

Pražské restaurace na Velikonoce ovládne kůzlečí a medvědí česnek

28.03.2013 / Právo str. 11 Praha - Střední Čechy

Zatímco se ještě před pár lety považovalo za odvahu servírovat hostům v restauracích na velikonoční svátky jehněčí, dnes si šéfkuchaři v metropoli klidně troufnou nabídnout i kůzlečí maso.

více informací

V GASTRONOMOMICKÉM PEKLE

14.03.2013 / Reflex str. 26 Téma

Hovězí soté z králičí pečeně nebo hraběnčiny měsíčky – i takové zvrácenosti nabízejí jídelní lístky tuzemských restaurací. A co hůř, předkládaná jídla jsou stále plná prášků, umělých barviv a dalších nepřirozených přísad. České restaurace se trestuhodných nešvarů zbavují jen pomalu. Vinny jsou i mnohé na gastronomii zaměřené školy – produkují kuchařské diletanty. ŠÉF PRAŽSKÉHO KULINÁŘSKÉHO INSTITUTU ROMAN VANĚK VZAL REPORTÉRA REFLEXU MEZI KUCHAŘSKÉ UČNĚ

více informací

Kdo dostane hvězdičku

12.03.2013 / CITY LIFE str. 21 News

Nový michelinský průvodce / velikonoční brunch v CottoCrudo / luxusní kuchařské kurzy / Riccardo Agostini v Praze

více informací

Českým tenistům vaří v Kazachstánu vlastní kuchař. Dejte si chilli a panáka

03.03.2013 / sport.ihned.cz str. 00 sport.ihned.cz

Čeští tenisté se z Kazachstánu rozhodně nechtějí podělat, a to doslova. Aby neopakovali kazašská muka Švýcarů, vzali s sebou Štěpánek a spol. vlastního kuchaře. Zkušený Tomáš Černý se stará o bezpečný jídelníček a radí: “Chilli je perfektní dezinfekce a malý panáček nikoho nezabije."

více informací

Ital s hvězdou v metropoli

02.03.2013 / Právo str. 13 Praha - Střední Čechy

Italský šéfkuchař, majitel restaurace Il Piastrino v regionu Marche a držitel prestižní michelinské hvězdy Riccardo Agostini bude v Praze.

více informací

tipy měsíce

26.02.2013 / City DNES str. 34 Servis

ŠVÝCARSKÉ JARO různá místa v Praze, každý den od 1. do 30. 3., www.svycarskejaro.cz Praha bude v březnu patřit Švýcarsku. Na různých místech se totiž po několik březnových týdnů uskuteční prezentace švýcarské kultury, tradic a gastronomie. V rámci projektu Švýcarské jaro jsou připraveny desítky představení, koncertů, přednášek či prezentací. Program zahrnuje také kulinářské a sportovní zážitky, ale podá i zprávu o současné švýcarské vědě, technice, vzdělávání.

více informací

Gurmánský výlet do Itálie

20.02.2013 / Apetit str. 56 Na víkend

Italská kuchyně se liší kraj od kraje, a tak objevovat tamní regionální recepty je největší kulinářské dobrodružství. Přelezete kopec, a na talíři máte novou dobrotu. Nechte se zlákat...

více informací

Gnocchi & jejich skryté kouzlo

20.02.2013 / Apetit str. 72 Na víkend

Nadýchané lahodné polštářky jsou italskou odpovědí na české knedlíky. Noky nejlépe chutnají v těch nejjednodušších úpravách, se sametově krémovými či výraznými rajčatovými omáčkami anebo zapečené pod sýrovou krustou…

více informací

VLADANA RÝDLOVÁ

18.01.2013 / Elle str. 36 Trend

„Baví mě spolupracovat s umělci a propojovat svět hudby a výtvarného umění,“ říká producentka uměleckých projektů a majitelka agentur TAKTIKA MUZIKA a TAKTUM.

více informací

Jídelny a la carte

02.01.2013 / Euro str. 62 Light

Podprůměrných restaurací ohánějících se slevami má leckdo plné zuby. Polední menu si tak našla místo i v podnicích špičkové kvality

více informací

RICCARDO LUCQUE: JEDNODUCHOST, TRADICE, VÁŠEŇ

21.12.2012 / Horeka str. 15 Příloha - HOREKA 112

ÚVODNÍ PŘEDNÁŠKU MĚL RICCARDO LUCQUE, KTERÝ SVÝM PŘÍSTUPEM A ÚSPĚCHY V PRAKTICKÉ GASTRONOMII PŘEDSTAVUJE JEDNU Z VŮDČÍCH POSTAV SOUČASNÉ GASTRONOMIE U NÁS.

více informací

Pár lžic pro lepší dny

20.12.2012 / Nejlepší recepty str. 12 6x polévky

Jsme přesvědčeni, že talíř dobré horké polévky dokáže zázraky. Zažene chmury, zlepší náladu, dodá energii... Vyzkoušejte to!

více informací

Dnes vaří Riccardo Lucque

26.10.2012 / Nejlepší recepty str. 13 6x Nejlepší cukroví

Šéfkuchař a majitel prestižních italských restaurací Aromi a La Finestra nám tentokrát naservíroval tradiční toskánské mandlové pečivo. Pochutnáte si.

více informací

Do Brna míří prestižní festival šampaňského Grand Jour de Champagne

23.10.2012 / ibrno.cz str. 00 Životní styl

Brno, 23. října 2012 – Jedinečnou možnost ochutnat prestižní značky šampaňského budou mít Brňané 10. listopadu. V hotelu Grandezza a restauraci Il Mercato se totiž uskuteční festival Grand Jour de Champagne, na kterém se představí více než 30 šampaňských z 18 champagne domů. Návštěvníci festivalu se mohou těšit také na gastronomické zážitky včetně harmonických spojení delikatesních pokrmů s pravým šampaňským.

více informací

LA FINESTRA - DEGUSTAČNÍ KURZY ITALSKÝCH VÍN

22.10.2012 / www.iluxurylife.cz

Objevte a poznejte nejlepší vína Itálie a dalších regionů v doprovodu našich excelentních sommeliérů a pronikněte spolu s námi do tajů světa vinařů.

více informací

PRO ŽIVOT KRÁSNĚJŠÍ

17.10.2012 / Elle str. 220 mix

Dostanete tady nejlepší kávy a zákusky, ale i oběd z čerstvých sezonních surovin. ELLE pro vás vybrala ta NEJLEPŠÍ BISTRA, jejichž návštěvu byste si určitě neměli nechat ujít. Na vlastní kůži je vyzkoušela Anna Hubínková.

více informací

3 restaurace v národních trikotech

24.09.2012 / F.O.O.D. str. 112 Bedekr - restaurace

Nové podniky se zajímavými koncepty se objevují stále častěji. Budeme je představovat v této nově koncipované rubrice. Dnes jsme zavítali do podniků, ve kterých převládají zahraniční národní kuchyně.

více informací

Restaurace La Finestra

09.06.2012 / Svoboda & Williams

Prvotřídní restaurace La Finestra in Cucina na Starém Městě v Praze je mladší sestrou nesmírně oblíbené Aromi – Enoteca Con Cucina a obchodu La Bottega di Aromi, které najdete na Vinohradech.

více informací

La Finestra in Cucina

08.06.2012 / Prague-Stay.com

Restaurace La Finestra in Cucina je mladší sestrou oblíbené restaurace Aromi a prodejny La Bottega di Aromi.

více informací

La Bottega di Finestra

07.06.2012 / Prague-Stay.com

V srdci Prahy na Starém Městě se nachází La Bottega di Finestra, autentické italské bistro nabízející řadu italských produktů s sebou a výtečná lehká jídla k snídani, obědu i večeři.

více informací

Lahůdky La Bottega di Finestra

06.06.2012 / Svoboda & Williams

Pokud toužíte ochutnat delikátní pokrmy a vína z oblasti Středomoří, navštivte La Bottega de Finestra, jedno z nejlepších italských bister a obchodů s italskými produkty v Praze.

více informací

25 NEJLEPŠÍCH RESTAURACÍ

30.05.2012 / IN magazín / str. 08 Téma - 25 nejlepších restaurací

Nejlepší restaurací Česka je neformální fusion podnik Sansho. Rozhodlo tak šestnáct českých labužníků, šéfkuchařů a gastronomických profesionálů. Hospodářské noviny oslovily foodbloggera Martina Kuciela alias Cuketku, autorku kuchařek Hanu Michopulu nebo Pavla Maurera, vydavatele bedekru Grand Restaurant, aby sestavili žebříček svých nejmilejších restaurací napříč regiony, cenovými skupinami i typy kuchyně. Všichni pojali hru gentlemansky, nikdo z restauratérů ani šéfkuchařů nehlasoval pro svůj podnik.

více informací

Praha je na tom gastronomicky jako Londýn před deseti lety

16.03.2011 / Právo / str. 11 / Praha - Střední Čechy

Slávu italské gastronomie šíří po celém světě. Začínal v Itálii v restauraci specializované na ryby a mořské plody, ve čtyřiadvaceti letech odešel do Anglie, kde byla za jeho působení restaurace Zafferano v roce 2001 vyhlášena nejlepším italským podnikem v Londýně, ve stejném roce stihl za tři měsíce udělat z manhattanské restaurace Il Bucco nejlepšího nováčka a hned následující rok se přesunul do Prahy.

více informací

Osvoboďte krávy a ony se odmění lepšími bifteky, tvrdí italský chovatel

01.03.2011 / zpravy.iDNES.cz / str. 00 / Zprávy iDNES.cz / Domov

Volný pohyb a vyvážená přírodní strava jsou podle italského chovatele Domenika Celliho základem pro získání chutného a zdravého hovězího masa. Ze své farmy je nyní dováží i do Prahy. Italský chovatel skotu běžně nabízí svoji produkci ve vlastním řeznictví v oblasti Montefeltro. Prodává tam maso z plemene Marchigiana, které chová na ekologicky čistých pastvinách.

více informací

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Velmi se omlouváme, že jsme nuceni Vás obtěžovat touto hláškou.

Další informace V pořádku